Здрава храна за здрави деца

Основата на здрава и избалансирана исхрана е во користењето на свежи и внимателно одбрани намирници кои се богати со витамини и минерали, потребни за растење и развивање на децата. Освен важноста за нутритивната вредност на оброците, тие се клучен дел од социјализацијата и осамостојувањето на децата. Оброците со другачињата од градинка помагаат да се прифатат нови вкусови, да се создаде темел за здрави навики во исхраната и да се јаде самостојно.

Cool Kids градинка, ќе ги насочи децата кон развивање на тие здрави навики. Менито е составено од појадок, прва ужина, ручек, втора ужина и рана вечера. Богато со витамини, протеини, многу овошје и зеленчук.